Start About New work Big Paintings More paintings Illustrations Now Contact Extra

Copyright Kerstin Pettersson, Visionshuset, Laxnetorpsv. 6, 64691 Gnesta, Sweden

Aliger-lo

Kerstin Pettersson

Top of page

DET SKA VARA ROLIGT ATT LÄRA SIG!My son Kasper many years ago, helping me with the paintings.

Right: Paperworld Trade Fair in Frankfurt 2009. I was Winsor & Newtons choice of artist to show their new brand Artists´Acrylic. I suddenly discovered a huge poster of myself on one of the pillars… It was fun to meet people from all over the world!


Jag skräddarsyr målarkurser för mindre grupper eller stora sällskap, för vuxna eller barn. Det finns bara ett krav: till skillnad från undervisningen i skolan ska man VILJA själv. Det är nämligen roligt att måla! Och när man har roligt lär man sig saker och kommer ihåg dem lättare än när man bara hoppas på att klockan ska gå fort så att man får gå hem.

Mina favoritfärger är akrylfärgerna. Med akryl och medier kan man åstadkomma nästan vad som helst! Det gäller bara att lossa på de hämningar som man har skaffat sig som vuxen. Vuxna målar ofta det de tror är rätt medan små barn använder färger och former som de tycker om. Till höger syns min son Kasper som liten. Nu meckar han bilar med grabbarna men för tretton år sen älskade han att hjälpa mig med de stora tavlorna.

Jag har demat på mässor, med alla sorters färger och pennor, jag har hållit kurser och seminarier om oljefärg, akrylfärg, akvarellfärg, färgpennor, textilfärger m.m. Jag vill gå till botten med saker och ting och lära mig allt.

Vill du måla med mig och komma på kurs mejlar du eller ringer.

Klicka på knappen News här ovan så får du veta när det är en kurs planerad!

Nu låter jag bilderna tala!


I will let the photos talk instead of me!

Vilnius Art fair. I was leading 3 seminars there, in acrylics, oil and watercolour.

Dedicated participant

in Vilnius.

There was this exciting mix of people: women, men, amateurs and professional artists, many nationalities.

Sommarskola i Laxne! Gunilla Martinsson Hammerth och jag hade konstskola för barn upp till 12 år. De fick prova på att modellera och bygga och måla stort i akryl och gouache. Vi var utmattade efteråt men kursen blev en succé.

Summer art school for children on Vinterled, close to Laxne where I live. Artist Gunilla Martinsson Hammerth and I invited children up to 12 years old to come and paint and build during 5 days.

Grownups in Laxne on art courses, to the right and below.

Färdigt resultat på Laxnegården efter kurs i akryl.

Till vänster en demo på Kreatima i Stockholm. Här målar jag själv och demar akrylfärg och medier. Detta blev början till “Red Panda”.

Till höger demar jag textilfärg på Formexmässan i Stockholm. När jag hade en paus passade jag på att måla mässväggen.

Längst ner till höger håller jag företagsutbildning på ColArt Sweden AB som säljer konstnärsmaterial. Bilden är från akvarelldagen.

Konstprojekt Skapande Skola på Söderskolan i Flen.

Jag och konstkonsulent Chantal Canivet organiserade en barnutställning på Eskilstuna Konstmuseum.